zongoraszallitas budapesten
Zongora szállítás
2019-02-06
Irodaköltöztetés
Irodaköltöztetés
2019-03-02
lomtalanitas budapest

Lassan kilábalunk a télből és felkészülünk a nagy tavaszi megújulásra. Többen ilyenkor kapnak az újévi fogadalmuk nyomán újult erőre és lépnek ismét a tettek mezejére. Ismét rendszeresen mozognak (tudjuk, ez a blog nem erről szól) és a környezetükre is pezsdítően hatnak. Nem véletlen tehát, hogy az első hivatalos lomtalanítás is tavasszal esedékes.

De az ilyen hivatalos lomtalanításokkal nem könnyű előre tervezni. A legtöbb esetben ugyanis az időpont a legvégsőkig titkos. Persze csak azok számára, akik már fél éve várják, hogy megszabadulhassanak a régi mosógéptől és kanapétól. És amikor végre eljön a lomtalanítás napja, akkor az egészet elkívánjuk máshova. Mert tele az utca szeméttel, nem lehet parkolni, és pont megint nekem nem volt időm kipakolni.

Szóval az egész lomtalanítás nem egy egyszerű eset, pedig azzá lehet tenni. Csak nem a hivatalos lomtalanítási időszakra kell időzíteni.

Egy profi lomtalanító cég az év bármely napján, reggeltől estig tudja a lomtalanítást biztosítani, a megrendelő számára pedig a legkisebb plusz terhet róni. Vagyis ha épp most vettünk új bútorokat vagy háztartási gépeket és a régiek már nem kellenek, akkor a legegyszerűbb a lomtalanítót hívni. Pláne akkor, ha nem is tudnánk a tárolást megoldani. Ezen kívül a hagyatékok és a háztartások felszámolására is tökéletes megoldás a lomtalanítás.

Sajnos bármennyire is szeretnénk, sokan – főleg a fővároson belül – a régi bútorokat és a megörökölt teljes háztartásokat nem tudjuk fenntartani. Ilyenkor a legegyszerűbb és a leggyorsabb megoldás a lomtalanítás.

És persze olcsó is, már ha egy raktár bérlethez nézzük, amit azért kell, mert nem tudjuk a holmikat hol tárolni. Vagy ha ahhoz nézzük, hogy a lakást üresen azonnal ki/el tudjuk adni és nem kell hónapokig raktárnak használni. És persze a bírságoknál is olcsóbb, amit ezért kell kifizetni, mert a tilosban szerettünk volna a lomoktól megszabadulni.

Milyen díjai lehetnek egy lomtalanításnak?

Általában 2-3 díjtételből áll a lomtalanítás. Az első az egy fix kiszállási díj, a második a lomtalanításra fordított óradíj, a harmadik pedig a rakodók díja. Az óradíj és a rakodók díja abban az esetben érdekes, ha egy teljes háztartás lomtalanítását kell megoldani.

Lomtalanításnak, mint szolgáltatásnak – főleg Budapesten belül – minden létjogosultsága megvan. Gyors és egyszerű, megfizethető és a környezetkímélő megoldás.