Olcsó költöztetés?

Költöztetés vidék árak
2019-01-28
zongoraszallitas budapesten
Zongora szállítás
2019-02-06
Tehertaxi Budapesten kedvező áron

Hogyan ússzuk meg olcsón a fővárosi költözködést?

A legnépszerűbb megoldás, ha tervet készítünk és mindent időzítünk. Gondoljuk át alaposan, hogy mikor akarunk, vagy rosszabb esetben mikor kell kiköltöznünk és kezdjünk el visszaszámolni legalább két hetet. Ez a két hét kell majd arra, hogy az addigi lakhelyünket rendszerezzük.

Már a legelején elkezdhetjük bedobozolni azokat a tárgyakat, amelyekről biztosan tudjuk, hogy fogjuk használni az elkövetkező időszakban. A szezonon kívüli ruhatárat például azonnal be is dobozolhatjuk, persze csak egy alapos szortírozás után. Hiszen a kevesebb doboz gyorsabb kevesebb pakolással, ami még kevesebb óradíjjal jár majd.

A szortírozási technikát pedig az otthonunk több pontján bevethetjük.

Miért jó ötlet a költözés előtti hetekben szortírozni?

Első sorban a már említett költséghatékonyság miatt, másod sorban pedig azért, mert ilyenkor még jut idő nosztalgiázni is. Az utóbbit pedig úgy se lehet elkerülni akkor, amikor egy egész életet, de legalább több évet kell dobozokba elpakolni. Ilyenkor szoktak előkerülni a régi képek és emlékkönyvek, az iskolai füzetek, a rég kinőtt, de még tartogatott ruhák és megannyi elfeledett tárgy.

Érdemes tehát a szortírozásra kellő időt szánni és a teljes háztartás összepakolását nem a költöztetés előtti napokra hagyni.

Ezen kívül a költöztetésnek van még egy sarkalatos pontja, ami nagyon meg tudja dobni a budapesti költöztetés árakat. A bútorok szét- és lapra szerelését egy profi költöztető megcsinálja. Sőt, külön díjat sem számol fel érte, de az óradíja viszont ketyeg. Ha mi magunk szereljük szét a bútorokat és már csak egy védőfóliázást kérünk, akkor nem kell kifizetni a több órás munkákat.

Ha pedig a fentiekre mind odafigyelünk, akkor már olcsón megúszhatjuk a költözködést.

De az olcsó költöztetés nem csak azon múlik, hogy mennyire készültük fel. Sokat számít az is, hogy milyen költöztetőt bízunk meg. Ugyanis sokan hirdetik magukat olcsónak, ami a végén még sem lesz az. Figyeljünk oda a meghirdetett árakra és azok tartalmára!

Például van-e kiszállási díj, vagy km díj a főváros területén belül. Az óradíj tartalmazza-e a dobozolást és a lapra szerelést? Ha kapunk a költöztetőtől dobozokat és védőfóliázza a bútorainkat, akkor azok ingyenesek-e vagy sem?

Számol-e fel a költöztető emeleti és távhordási díjat vagy egy nem működő lift esetén plusz összegekkel terheli-e meg a végszámlánkat.

És Budapesten kívül költözködünk, akkor mik a vállalási díjak?

Ezen kérdéseknek minden esetben érdemes utánajárni, mert hiába az alacsony ár, ha a végén mindenért úgy is pluszban kell fizetni.