Költöztetési tippek

Tehertaxi Budapesten kedvező áron
Költöztetés buktatók nélkül
2019-03-12
butorszallitas budapesten
Bútorszállítás – érdemes profira bízni?
2019-03-30
Költöztetési tippek

Hogyan ússzuk meg a költözést káosz nélkül?

Alapvetően sok múlik azon, hogy milyen költöztető céget és milyen feltételekkel kérünk fel, de ha már néhány apróságra odafigyelünk, sokkal egyszerűbb lesz az életünk. És még a költöztetést is olcsóbbá tehetjük. Ehhez semmi mást nem kell tenni, mint előretervezni, az időt beosztani és alábbi tippeket megfogadni.

Költöztetési tippek mindenkinek:

Tipp  1 – tervezés

A tervezésről már említést tettünk pár szóban, de most bővebben is kifejtjük. Nem lehet úgy költözködni, hogy majd holnap összepakolok és holnap után itt a költöztető. (Illetve lehet, de akkor elég nagy nyomásnak tesszük ki magunkat.) Szánjunk ré 2-3 hetet és kezdjük el végig gondolni, hogy mi az, amit nem akarunk elköltöztetni. Például tönkre ment háztartási gép, kinőtt ruha, törött bútor, stb… . Végig lehet azt is gondolni, hogy mi az, amit az elmúlt években elő sem vettünk a szekrény mélyéről. Ha eddig nem volt rá szükségünk, akkor valószínű, hogy ezek után sem lesz.

Miért érdemes szelektálni? Elsősorban azért, mert így kevesebbet kell majd dobozolni, másod sorban pedig azért, mert így a költöztetőnek is kevesebb kell majd pakolnia. Utóbbi pedig egyet jelent a végösszeg csökkenésével is.

 Tipp 2 – stratégia

A költöztetés önmagában felér egy háborús helyzettel, pláne akkor, ha stratégia nélkül akarjuk azt végig csinálni. Egyszerűsítsük meg a saját és a költöztetőnk dolgát is és dolgozzunk ki egy megfelelő stratégiát.  Ami az elkövetkezendő időszakban már biztosan nem kell (például szezonon kívüli ruhatár), már mehet is a dobozokba. A dobozokat címkézzük fel. Kerüljön rá, hogy melyik helyiség tartalma található benne, tartalmak csoportja és azok sérülékenységi faktora.

Például: konyha, étkészlet és poharak, törékeny.

Ezzel segítünk magunknak (később hamarabb megtaláljuk) és segítünk a költöztetőnek is.

Tipp Plusz: ha a nagyon törékeny tárgyainkat bebugyoláljuk egy-egy konyharuhába vagy kis törölközőbe, akkor hatékonyabban védhetjük meg az esetleges sérülésektől is. Plusz így már a konyharuhákat és a törölközőket is elpakoltuk.

Tipp 3 – pakolás

Egyszerű és gyors megoldásnak tűnik minden könyvet egy dobozba pakolni, de még sem ajánlott. Leginkább a súlya miatt. Ugye senki sem szeretne sérvet kapni? Jobb megoldás, ha a doboz aljára kerülnek a könyvek, a tetejére pedig a könnyebb tárgyak.

Tipp extra!

Nem mindig egyértelmű, hogy a társasház liftje használható-e költöztetésre. Sajnos előfordul, hogy nem, és az is, hogy a költöztetésre való lift használat felülvizsgálattal jár, ami a költözködő pénztárcáját terheli.

Figyeljünk tehát oda az időre és az apróságnak vélt dolgokra is, és így egyszerűbb lesz a költözködés.