Költözés előtt a család

Bútorszállítás külföldre
2019-01-22
Költöztetés vidék árak
2019-01-28
7eeb850d7a59a69fb0b456a23f5697771423203121

7eeb850d7a59a69fb0b456a23f5697771423203121

Költözünk, mert muszáj. Mert kinőttük a másfél szobás lakást, mert már az ifjú házasokhoz már nem illik a legénylakás, vagy mert a belváros éjszakai élete már inkább átok, mint áldás.

A költözésnek tehát számos oka lehet és az igények is eltérűek, de egy valamiben mindenki egyet ért: a költözés nem gyerekjáték.

És persze soha nem is lesz, hiszen még a legjobb esetben is csak egy fél életet és egy kis lakást kell „csak” elcsomagolni. Persze ez sem egyszerű, de a családok – főleg a kisgyermekes családok – számára a költözés könnyen rémálommá válhat.

„Túl hamar csomagoltuk el a gyerek holmiját. Hova pakoltuk el az egyébként érdektelen, de most hirtelen nagy népszerűségnek örvendő játékát? És a kávé főző tartálya hová tűnt?”

Ismerős és nem is egyszer elhangzó kérdések, amit szinte minden költözés előtt/ alatt álló család átélt már.

De hogyan lehet elkerülni az elkerülhetetlent?

Például úgy, hogy nem költözünk, de ez sajnos nem opció. Szóval inkább úgy, hogy minden részletre odafigyelünk, vagy legalább is igyekszünk.

Szerezzünk költöztető dobozokat (egy profi költöztető cég ingyen biztosítja ezeket) és kezdjünk el módszeresen pakolni. Ha nagyobbak a gyerekek, akkor a saját dolgaikat már rájuk lehet bízni. A kisebbeket is be tudjuk a pakolásba vonni, így legalább a figyelmüket is le tudjuk kötni.

Szelektáljunk, címkézzünk és feliratozzunk.

Egy költözés jó alkalom arra, hogy megszabaduljunk a régi dolgainktól. Ha már évek óta nem hordunk egy ruhát vagy a régi számítógép helyett már rég egy új laptop használunk, ne költöztessük át. Így több helyünk is lesz, plusz a költöztetőnek is kevesebbet kell pakolnia, ami az óradíjon is érződni fog.

A dobozokra pedig írjuk fel bátran, hogy mit pakoltunk bele. A költöztetőnek ez akár plusz segítség is lehet. Hiszen, ha tudja, hogy törékeny tárgyak vagy kemény fedeles könyvek vannak benne akkor annak megfelelően pakolja be a gépjárműbe.

A feliratozás pedig bónusz jól jön majd a kipakoláskor, amikor pont arra lesz majd szükségünk, amiről nem emlékszünk, hogy hová tettük.

Válasszunk okosan költöztetőt.

Ha gyors és költséghatékony költözés a célunk, akkor az előre dobozolással már ezért eleve sokat tettünk. De ha nem csak a megfizethetőség, hanem a megbízhatóság is fontos szempont, akkor olyan költöztetőt érdemes keresni, aki:

  • mindig felveszi a telefont
  • felelősséget vállal a fuvarozott holmikért
  • az árait egyértelműen hirdeti
  • nem alkalmaz rejtett költségeket
  • betartja a határidőket.

Honnan ismerhető még fel a profi költöztető?

Bár nem kértük, de van nála védő fólia és ha kell, akkor szó nélkül használja. És hagyjuk, hogy használhassa, ugyanis csak így fogja tudni a sérülésmentes szállítást biztosítani. Természetesen plusz költséget ezért nem számít fel, és azért sem, ha amúgy liftről beszéltünk, de az épp most romlott el.

És mind ezek mellett egy profi költöztető természetesen minden esetben diszkrét marad és nem beszéli ki a hátunk mögött a mosatlant.