Bye bye- nemzetközi költöztetés

Költöztetés Budapesten 2019
Fix áras fővárosi költöztetés
2018-09-28
Költöztetés Budapesten 2019
Költöztetés a Belvárosban
2018-10-24

A mai fiatalok közel fele külföldön képzeli el a karrierjét. És a családosok közül is egyre többen döntenek a határon túli élet mellett. Mi most nem ennek a miértjére keressük a választ, hanem a nemzetközi költöztetés terén szeretnénk jó tanáccsal ellátni a kalandvágyókat.

Nemzetközi költöztetés – dobozokban egy egész élet

Tudjuk, hogy a belföldön való költözés sem egyszerű, hát még a külföldön való újrakezdés. Míg  itthon nyugodt szívvel összepakolhatjuk a fél házat, a mosógéptől egészen a gépjárművünkig mindent vihetünk magunkkal, addig külföldre ennek a töredékét költöztethetjük ki.  A járműveinket illetően például csak nagy ritkán jöhet szóba a nemzetközi költöztetés. Sokkal egyszerűbb és ésszerűbb eleinte kint bérelni vagy vásárolni egy járművet. Pláne akkor, ha olyan helyre költözünk, ahol még fordítva is közlekednek. De hasonló a helyzet a nagyméretű bútorokkal és a háztartási gépekkel. Természetesen ha ragaszkodunk a berendezéseinkhez, akkor vihetünk magunkkal mindent, de számolni kell azzal a ténnyel is, hogy sok országban már a konnektorok is eltérő szabványúak, így átalakító nélkül az eszközeink használhatatlanak.

Épp ezért a nemzetközi költöztetés alkalmával alaposan át kell gondolni, hogy mi mindent viszünk magunkkal. A rendelkezésre álló lehetőségeinket tehát alaposan fel kell mérni és tudni kell szelektálni. Ha például csak pár doboznyi holmit tudunk költöztetni, akkor csak a legszükségesebbekre érdemes koncentrálni. Ilyenkor kell feltenni magunknak a kérdést:

Mire lesz szükségünk kint?

  • A ruháink egy részére: az alapdarabok egyértelműen velünk jönnek és minden évszakból egy-egy kedvenc. Már ha egyáltalán lesz lehetőségünk kint hordani ezeket.
  • Elektronikai eszközeink: telefon, tablet és laptop. Ezek nélkül bizony élni már nem lehet, szóval mindenképp a dobozban a helye. A tudjuk, hogy a fogadó országban más a konnektorok csatlakozása, akkor készüljünk fel több átalakítóval.
  • Könyvek és apróságok, ami nélkül nem tudunk élni: kedvenc könyveink, képeink, és tárgyaink természetesen velünk tarthatnak, de erősen kell majd koncentrálni, hiszen mindent úgy se tudunk összepakolni.

Ha a dobozos megoldásnál nagyobb terünk van:

A nemzetközi költöztetés alkalmával is lehetőséget biztosítunk a nagyobb bútor együttesek és a nehéz háztartási gépek fuvarozására is. Költöztető csapatunk rutinosan és gyorsan bonyolítja le a külföldre való költözést, Európa megannyi országába.