Belföldi költöztetés stressz nélkül?

butorszallitas budapesten
Bútorszállítás – érdemes profira bízni?
2019-03-30
Bútorszállítás Budapesten
Bútorszállítás Budapesten
2019-04-12
7eeb850d7a59a69fb0b456a23f5697771423203121

7eeb850d7a59a69fb0b456a23f5697771423203121

Belföldi költöztetés stressz nélkül? Nem lehetetlen!

Egy új helyre való költözés minden ember életében nagy lépésnek számít. Ha el szeretnénk kerülni a káoszt, érdemes előre tervezni. Csupán néhány apróságra kell odafigyelnünk, és máris jelentősen csökken a költözéssel járó stressz.

Belföldi költöztetés – tippek

A legfontosabb, hogy időben kezdjük el a készülődést. Érdemes már néhány héttel előtte átgondolni, hogy mi az, amit magunkkal szeretnénk vinni, illetve mi az, amire már nincs szükségünk. Mindenkinek vannak olyan tárgyai, melyeket hosszú évekig nem vett elő a szekrény mélyéről. Ezeket valószínűleg később sem fogjuk használni, ezért nem érdemes magunkkal vinni. A törött tárgyakat, kinőtt ruhákat, vagy tönkrement háztartási gépeket is jobb, ha nem költöztetjük az új helyiségbe. Így a szelektálás után csak a valóban fontos tárgyakat kell dobozolnunk, és rövidebb időt fog igénybe venni a pakolás is.

Egyszerűsítsük meg a dolgunkat, és dolgozzunk ki egy megfelelő stratégiát. Például az éppen nem szezonális ruhatárunk, vagy bármilyen tárgy, amit az elkövetkezendő időszakban biztosan nem fogunk használni, már mehet is a dobozokba. Praktikus lehet ezekre címkéket ragasztani, így könnyedén megtaláljuk a legfontosabb tárgyainkat. Írjuk fel a címkékre a tartalmak csoportját, valamint törékenységi, érzékenységi szintjét. Ez főként az étkészletek, poharak esetében segít nekünk, hiszen így tudni fogjuk, hogy mely dobozokra kell fokozott figyelmet fordítanunk a költözés során. Hasznos lehet, ha a törékeny tárgyakat bebugyoláljuk egy törölközőbe vagy konyharuhába, így ezeket is elpakoljuk, és a poharak, vagy tányérok sem sérülnek.

Sokán úgy gondolják a könyvek költöztetésével kapcsolatban, hogy az a legjobb megoldás, ha az összeset egy dobozba tesszük. Így azonban nagyon megterhelő lehet számunkra ezek szállítása. Érdemes ehelyett csak a dobozok aljára tenni könyveket, ezek tetejére pedig a könnyebb tárgyakat.

Sajnos sokszor előfordul, hogy a társasház liftje nem alkalmas a költöztetésre, vagy az erre való lift használata felülvizsgálattal jár, ez pedig plusz költségeket jelenthet. Éppen ezért fontos, hogy minden részletről tájékozódjunk a költözés előtt.

Nem szerencsés azonban, ha mindent egyedül szeretnénk megoldani. Jól jöhet ilyen esetben egy profi cég.

Megbízható belföldi költöztetés

Az alapos tervezés mellett fontos, hogy megbízható céget válasszunk belföldi költöztetés esetén. Cégünk sokéves tapasztalattal, profi szakemberekkel várja megrendelőinket. Célunk, hogy levegyük ügyfeleink válláról a belföldi költözéssel járó terheket, és biztosítjuk a stresszmentes költözést.