Költöztetés Járvány idején COVID-19

Iroda költöztetés árak
Iroda költöztetés árak 2020
2020-03-12
fuvarozás
Minden, amit a fuvarozásról tudnod kell
2020-05-29

Költöztetés Járvány idején COVID-19

Költözetés COVID-19

Költözetés a kijárási korlátozás altt is!

Bármilyen szolgáltató céget is keresünk az egyik legfontosabb szempont a megbízhatóság. Így van akkor is, amikor költöztető céget bízunk meg bútoraink, értékeink elszállításakor. Fontos megemlíteni, hogy a költöztetés nem ugyan olyan, mint amikor egy új tévét veszünk, hiszen hosszú távra tervezünk. A költöztetés az a kategória, ami rengeteg fejfájással jár és minél hamarabb szeretnénk rajta túl esni. Ebben a szolgáltatásban, elég nehéz garanciát kapni, hiszen sok mindent lehet ígérni. Ahogyan egyes termékek esetében is lehet hirdetni az olcsóságot, az nem azt jelenti, hogy megbízható is. Ez csak egy szó, amiben nincs semmi nehézség leírni.

Garanciát adhat:

Amennyiben a cég rendelkezik mobil számmal is, nem csak vezetékessel

Amennyiben találunk elérhetőséget, kicseng, időben felveszik a telefont, vagy ha nem is azonnal, de érdemes a 15 perces intervallumot kivárni, mielőtt tovább kutakodnánk. Viszont, ha ez nem történik meg, akkor joggal tarthatunk attól, hogy a költöztetés napján sem lesz megbízható. Annál rosszabb, tényleg nincs, amikor a megbízott céget valamilyen fontos dolog miatt nem érjük utol. Ez ugyan olyan szituáció, amikor valamilyen fontos dolog miatt nem érjük el az egyik család tagunkat, pont, amikor a legnagyobb szükség lenne rájuk és egy óra után, nagy nehezen visszahívnak. Nagyon frusztráló nemde!?

 

Mielőtt értékeinket bárkire is rábíznánk, kérjünk árajánlatot. Írásban is! Figyeljük meg a reakció időt, hiszen ez nagyon sok mindent elárul. Olvassuk át tüzetesen az ajánlatot, amennyiben valami nem világos, nyugodtan kérdezzünk, legyen visszaigazolás arról, hogy a költöztetés a megadott napon, a megadott időben, a korábban megegyezett árban semmilyen úton módon nem fog változni. Győződjünk meg, arról, hogy minden flottul fog zajlani. Így már jogalapot képez arra, hogy egy gond esetén, meg tudjuk tenni a megfelelő lépéseket.

Jogosan merül fel a kérdés. Mi történik, ha gond van?

Nem árt tisztázni ezeket a kérdéseket előre. Írjuk le, hazudik, aki előre azt állítja, hogy ha őt bízzák meg semmi gond nem történhet. Ez olyan, mint egy biztosítást kötnénk a házunkra. A biztosító azt állítja, hogy ha náluk köt biztosítást nem ég le a háza. Nincs olyan, hogy tökéletes, csak tökéletességre törekvő.  Egy költöztető cég emberekkel és gépekkel végzi a munkát. Bárki hibázhat, emberből vagyunk, egy gép pedig kiszámíthatatlan, hiszen bármikor tönkre mehet legyen új állapotban is.

Egy költöztető cég feladata, az, hogy csökkentse a hiba lehetőséget, illetve a hirtelen felmerülő váratlan eseményeket azonnal, és hatékonyan kezelje. Ezért tartunk fenn, szükség esetén több autót, hogy azonnal színre tudjunk lépni. Továbbá fontos feladatnak tartjuk, hogy immáron sok éve működő cégünk, megbecsülje munkatársait, az újonnan érkező kollegákat pedig, alaposan és körültekintően válogassa meg, hogy a költöztetés biztonságosan, megbízható kezek között menjen végbe. Amennyiben a költöztetés során a kárt mi okoztunk, azért teljes mértében felelősséget vállalunk.

Tisztáztunk mindent a költöztető céggel, egyeztessünk az árakról, a költöztetés pontos időpontjáról, helyszínéről. Amennyiben ez megtörtént, de valami mégis közbe jön. Mi történik abban az esetben, ha a cég egyszer csak visszalép a megbízástól az utolsó pillanatban!?

Mi garantáltan nem teszünk ilyet, akkor sem, ha egy kialakult helyzet miatt nehézkes a költöztetés. Cégünk, megfelelően szervezett és rendelkezik elegendő számú kollégával bármilyen nehéz is legyen a szituáció. Persze, a természet közbe szólhat. Teremthet olyan körülményeket, amik mindkét fél számára nehézségeket okozhat, mint például hófúvás.

Az aznapi teljesítéstől nem állunk el, de az előző napokban előfordulhat, hogy felvesszük Önnel a kapcsolatot és partnerünkét kérhetjük az adott feladat átütemezését egy másik napra. Igyekszünk megoldást találni, ami mind a két fél számára elfogadható.

Viszont egyes feladatok elvégzését a helyszínen elutasíthatjuk. A legjobb példa erre, amikor az ügyfél nem jelzi felénk a megrendelésénél, hogy olyan tárgyakat is kell szállítani, ami nehéz, és speciális biztosítást, egyéb gépek alkalmazását igényli például a piano vagy egy páncélszekrény. Nem jelezte felénk időben, hogy ablakon, vagy erkélyen keresztül kell leereszteni. Ezek körülmények nem csak veszélyezteti az emberi életet, hanem kockázatosak és elviselhetetlen. Példának említsük, olajos lépcső, vagy épp rohadt padlás.

Persze a fentiekben említettek nem azt jelentik, hogy nem végezzük el ezeket a speciális feladatokat, csak fontos előre jelezni számunkra, hogy felkészüljünk megfelelően a hatékony, gyors és biztonságos munka elvégzése érdekében.

Másik felmerülő kérdés, hogy mi történik a késéssel?

Mi mindig mindent megteszünk, hogy időben megkezdjük a ránk bízott feladatot. Reggel minden esetben igyekszünk időben elindulni, hogy pontosan a címre érkezzünk. A délutáni megbízásoknál sem szokott előfordulni komolyabb csúszás. Bár sajnos a közlekedés is olyan, mint az időjárás, szeszélyes és kiszámíthatatlan. Az másik leggyakoribb oka az az lehet, hogy a gépjármű vezetője műszaki hibát jelez, bár ez ritka, hiszen mi mindig modern teherautókkal végezzük a költöztetést. Valamint fontos megemlíteni, hogy előfordulnak késések, abban az esetben, amikor az előző címen más rakodási körülményekkel szembesülünk, mint azt a kedves Ügyfelünk előre jelezte, sokszor Önhibájukon kívül, mint például egy lift meghibásodása. A fel vagy a lerakodás a tizedik emeletre történik. Nem kell megijedni, ez persze ne azt jelenti, hogy a lépcsőházban hagyjuk az értékeket és mi hajtunk tovább. Azt persze, mi is elvárjuk a megrendelőinktől, hogy amennyiben ezt észleli, jelezze felénk időben, hogy egy esetleges csúszásról értesíteni tudjuk az aznapra beiktatott megrendelőinket. Mi minden esetben tájékoztatást adunk, értesítjük ügyfeleinket egy esetleges csúszásról, vázoljuk a késés okát, és az késés idő mértékét. Amennyiben több időbe telik megoldani a kialakult helyzetet és Ön úgy dönt, hogy a költöztetést nem tudja megvári, inkább szeretné lemondani a megbízást, megérjük és igyekszünk megoldani ezt a problémát is.  Nem hagyjuk cserben!

Egy másik kényes téma a pihenés munka közben?

Természetesen fontos, hogy egy egész napos, folyamatos fizikai munkát végző munkatársak számára biztosítani tudjuk a megfelelő pihenési időt. Amennyiben ez nem történik meg, teljesítmény csökken a regenerálódás hiánya miatt. Így mind két fél csak veszít. A szükséges pihenési időt úgy oldjuk meg, hogy két óránként 10 perces pihenést engedélyezünk munkatársaink részére. Fontos, hogy a nyári forró melegben ezt óránként kell biztosítani. A rövid pihenő idők mellett ebédszünetet is nyújtunk, amit természetesen az ügyfelek részére teljesen költségmentes, díjunkat nem kalkuláljuk bele a költöztetés árába.

Egyéb fontos információk

Nem szállítunk embert vagy állatot a platón, hiszen ez fokozott veszélyhelyzet áll elő.

Bízzon bennünk, higgye el, hogy csapatunk mindent, megtesz azért, hogy a határokon belül otthonához a legközelebb tudjon parkolni, hiszen messziről cipelni az ingóságokat az egyik legnehezebb és legkimerítőbb feladat. Ezért a megfelelő parkolóhely biztosítása az Ügyfeleink feladata. Fontos és lényeges szempont a hatékony munkavégzés elvégzése érdekében. Persze tudjuk és tisztában vagyunk azzal, hogy milyen nehéz és fárasztó feladat. Ezért mi mindent megteszünk, hogy elégedett legyen, az esetleges panaszokat minél hamarabb orvosoljuk, a kéréseket teljesítsük. Forduljon hozzánk bizalommal! Bízza ránk a költöztetést!