Belföldi költöztetés egyszerűen? – segítünk!

Tehertaxi Budapesten kedvező áron
Tehertaxi Budapesten kedvező áron
2019-05-15
Bútorszállítás gond nélkül?
Bútorszállítás gond nélkül? Nem lehetetlen!
2019-07-25

Belföldi költöztetés egyszerűen? – segítünk!

Belföldi költöztetés egyszerűen? – segítünk!

A költözés minden ember életében legalább egyszer bekövetkezik. Persze mindenki szeretné minél gyorsabban, a kaotikus állapotok elkerülésével véghez vinni az ezzel kapcsolatos teendőket. Ez azonban sajnos elég ritkán sikerül. A rengeteg munka és a család mellett ugyanis nem tudjuk időben elkezdeni a tervezést, és mindent az utolsó pillanatra hagyunk. Ilyen esetben számtalan fontos és szeretett tárgy tűnhet el örökre, vagy éppen csak arra az időre, amikor szükségünk lenne rájuk. Tökéletes belföldi költöztetés talán nem létezik, mi azonban tudunk néhány tippet adni, amivel jelentősen csökkenthetjük az ezzel járó káoszt.

Belföldi költöztetés egyszerűen de mire kell figyelni?

Ha néhány dolgot átgondolunk a költözés előtt, azzal nagyon sokat segítünk saját magunknak, és rengeteg időt és energiát spórolunk meg.

Az első és a legfontosabb dolog, hogy minél korábban, de legalább a költözés előtt 6 héttel kezdjük el a pakolást. Gondoljuk végig, hogy mi az, amire már nincs szükségünk, így ezek nem fogják a helyet foglalni a dobozokban. Mindenkinek vannak olyan tárgyai, amiket már évek óta nem vett elő a szekrény mélyéről, így ezeket valószínűleg az új helyen sem fogja használni. Semmiképpen ne vigyünk magunkkal az elromlott háztartási gépeket és az elektromos eszközöket, valamint a törött dísztárgyakat.

Érdemes megszámozni, vagy felcímkézni a dobozokat így a pakolás során pontosan tudni fogod, hogy melyik mit rejt.  Ez azért is hasznos, mert ha éppen szükséged van valamire, amit már becsomagoltál, akkor nem kell az összes dobozt felforgatnod, majd újra elkezdeni a pakolást.

Az egyik legalapvetőbb szabály a csomagolás során, hogy a nehezebb tárgyakat alulra helyezzük. Talán sokan praktikus megoldásnak találják, ha az összes könyvet egy dobozba teszik, de ez jelentősen meg fogja nehezíteni a pakolást.

Kiemelt figyelmet kell fordítani a törékeny tárgyakra. Ilyenek lehetnek például a tányérok, a poharak, vagy a porcelán díszek. A legjobb megoldás, ha ezeket papírok helyett konyharuhába, törölközőbe, vagy kisebb ruhadarabokba, például zokniba csomagoljuk. Így rengeteg helyet és időt is spórolhatunk.

Belföldi költöztetés egyszerűen, bízd szakemberekre!

Reméljük tudtunk néhány hasznos tippet adni, azonban jól tudjuk, hogy ezeken kívül is rengeteg kellemetlenséggel találkozhatunk a költözés során. Éppen ezért nem érdemes mindent egyedül elintézni – inkább keress fel profi szakembereket! Cégünk már évek óta nyújtja a teljes körű belföldi költöztetés szolgáltatást. Ennek során nem csupán jó tanácsokkal látjuk el az ügyfeleinket, de a csomagolástól kezdve, a szállításon át a pakolásig minden terhet leveszünk a válladról. Ha szeretnéd fontos tárgyaidat és bútoraidat megbízható szakemberekre bízni, keress minket bizalommal!