A pianínó szállítás nem ajánlott a gyenge szíveknek!

Kinézett magának egy új szekrényt? Bútorszállítás Budapesten
2019-12-04
Lomtalanítás Budapest
Lomtalanítás Budapest 2020
2020-02-12

A pianínó szállítás nem ajánlott a gyenge szíveknek!

Már, mint bárki, aki ezt valaha is megtette, elmondhatja, hogy ez egy elég nehéz feladat. Komoly munkaerőt és felkészülést igényel. A zongora mozgatásának folyamata rendkívül fárasztó. Manapság az egész országban költöztető és tároló cégeket találunk, akik kizárólag a pianínó szállításra specializálódtak.

A zongorák jellemzően 300-1000 kilogramm vagy annál nagyobb súlyúak lehetnek, mindenképpen javasolt, egy professzionális költözteti vállalkozást igényelni, akik piano szállítási tapasztalattal rendelkeznek a munka elvégzéséhe. Hiszen a legtöbb esetbe ez a becses tárgy rendkívül nagy értékeket képvisel. A minőségi zongora ára az alacsony ezrektől akár több millióig is terjedhet. Figyelembe véve a zongora értéket különösen fontos, hogy a hangszert a lehető legnagyobb gondossággal kezeljük, ami még inkább szükségessé teszi a professzionális mozgatókészülékeket.

Ha azonban igazi szakembereket szeretnénk ezzel a feladattal megbízni, ami elég költséges lehet, és nem fér bele a költségvetésben vagy az ütemtervben, akkor barátok segítségével mozgathatja. De inkább minden esetben javasoljuk egy nagyobb összeg befektetését. Ezeknek a rendkívül nagy zongoráknak gyakran különleges felszerelésre és kezelésre van szükség, amelyet csak a szakemberek tudnak biztosítani. Továbbá, ha meredek lépcsőn vagy különösen keskeny folyosón van, azt tanácsoljuk, hogy alkalmazza szakemberek hozzá értését.

Milyen tanácsokat érdemes megfogadni mielőtt belevágunk egy ekkora projektbe?

Megfelelő mozgató kellékek és anyagok

Mindenféleképpen meg kell győződni arról, hogy rendelkezünk-e minden megfelelő készlettel és anyaggal a zongora biztosítására és biztonságos mozgatásához. A függőleges zongora számára egyaránt sok mozgató elemre és védő takaróra van szükség ahhoz, hogy elkerüljünk bármilyen sérülést. Mivel azért valljuk be, nem szeretnénk, ha egy hatalmas karc mosolyogna az arcunkba amikor kicsomagoljuk. Minél vastagabb az anyag, amivel letakarjuk, annál jobb. Valamint egy kötél, amely képes a pianínó súlyát megtartani. Méretük és szerkezetük miatta a zongorák mozgatása kissé bonyolultabb és kiegészítő készletekre is szükség van. A rögzítéséhez pedig hevederekre és csavarhúzókra is szükség lesz.

Segítőkész erős kezek

Erős emberek segítsége elengedhetetlen. Ha számban nézzük akkor legalább 4, de talán több is, a zongora méretétől és a kocsiig szükséges lépések számától, távolságtól függ. Kérhetünk barátok, családtagok és szomszédok segítségét, akik elég erősek és tapasztaltak nehéz tárgyak mozgatásában és jó kondícióban vannak. Ügyeljünk arra, hogy a megfelelő ruházatot, valamint jó tapadóképesség cipőt viseljünk.

Vegyük figyelembe az ajtók szélességét, a folyosókat a lépcsők számát.

A költözés előtt meg kell mérni otthona minden olyan helyét, amelyen a zongora áthalad. Feltétlenül vegyük figyelembe minden átjárót, ajtót, folyosót, zongora súlyát. Mielőtt neki látunk a szállításnak, tárjuk tágasra az ajtókat, vizsgáljuk meg a padló megfelelő módon van-e védve, valamint azok a bútorok, amelyek ütközhetnek a zongorához. Ha aggódik amiatt, hogy a zongora sarokba csapódik, vagy megkarcolódik az út alatt, próbálja meg az ajtó bármely éles széleit lefedni.

Hogyan is történik a pianínó szállítása?

Álló zongora mozgatása

A függőleges pianínó szállítás és a mozgatása egyaránt sok előkészítést igényel. Egy függőleges zongora mozgatásához meg kell védeni a zongorabillentyűket és a pedált. Fedjük le egy takaróval és szalaggal a rögzítéshez. Ezt követően magát a zongorát is. Ragasszuk le az összes takarót, hogy megfelelően rögzítse a helyükön. Miutánez megtörtént, neki láthatunk a szállításnak. A pianínó felemelésekor ügyeljünk arra, hogy valaki feltétlenül legyen valaki a zongora egyik felén. A sérülések elkerülése érdekében egy kicsit meg kell dönteni. Amint ez kész, óvatosan megkezdhetjük a mozgatását a teherautóra.

Egy nagy pianínó mozgatása

A nagyobb méretű zongorák szállításánál különösen fontos, hogy megfelelően rögzítsük le minden egyes részét. A pedálok és a lábak szétszerelése csavarhúzóval fontos. Enné a mozdulatnál ügyelni kell arra, hogy a csapat a helyén legyen, nehogy a zongora az oldalára, vagy a földre essen, miután a lábakat eltávolítottuk. Minden oldalát fontos takaróval lefedni, majd ezt szalaggal, vagy kötéllel rögzíteni. A zongora többi részét pedig egy külön takaróba becsomagolni. Miután a pianínó szállítása megtörtént otthonába, újra össze kell állítani, a lábakat és a pedálokat vissza kell pontosan helyezni a pontos heyére.

A fentiekben szerettük volna részletesebben leírni, hogy ez nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik. Sokkal bonyolultabb és összetetteb művelet. Elgondolkodtató azért. Minden eshetőséget figyelembe kell venni.

Mégis inkább egy professzionális költöztetőre bíznátok a pianínó szállítást?

Ha zongora mozgatás nem az neked való, akkor rengeteg olyan cég létezik, akik a zongora szállítására szakosodtak. De nem mindegy, hogy melyiket választunk. Mindenki más szempontokat vesz figyelembe. Van, akinek az ár a fontos, de az idő annyira nem lényeges vagy épp fordítva.Aki az árra nem érzékeny inkább azt tartja szem előtt, hogy a becses tárgya minél hamarabb megérkezzen épen és sértetlenül. Ne feledjük, hogy minden zongora mozgatása különbözik, és a szükséges kellékek és szolgáltatások nagyban függenek a zongora fajtájától, valamint attól, hogy hová mozgatjuk. A legjobb megoldás az, ha profikra bízzuk és hagyjuk, hogy elvégezzék az izzasztó munkát.

Hogyan szállítsunk pianínó nemzetközileg?

A zongora szállítása akár külföldön, akár belföldön megfelelő előkészítés és a legmegfelelőbb logisztikai lehetőség kiválasztása elengedhetetlen a zökkenőmentes kézbesítési folyamat biztosításához. A legtöbb zongoratípust, beleértve az összes nagy és kis zongorát, áruként kell szállítani, ami gondos tervezést igényel. Ezért határozottan javasoljuk, egy árajánlat megkérésére. Ebben az esetben a szakemberek figyelembe veszik az egyedi igényeket és a műszer jellegét, hogy mindig a legjobb és legelőnyösebb szállítási lehetőséget kínálják.

A kisebb pianínót, elektromos zongorát standard csomagszállítás segítségével is el lehet küldeni. Szükség lesz a doboz méreteire azért, hogy alkalmas-e a normál szállításra. A csomagokra a címkét sok esetben a megrendelőnek kell kinyomtatni, hogy mire oda érkezik a kocsi készen álljon a szállításra. Abban az esetben nem szükséges, ha olyan áruszállításra kérik az igényt, amely ebben az esetben egyetlen nagy piano szállításra vonatkozik. 

Milyen anyagokat használhatunk fel a csomagoláshoz?

Íme néhány jó tanács, tipp a biztonságos szállításhoz szükséges eszközök beszerzéséhez.

  • Raklap – bármilyen szóba jöhet. Lehet új vagy használt, a lényeg, hogy erős és nagy legyen ahhoz a fajta zongorához is, amelyet szállítani szeretnénk.
  • Mindig mérjük le gondosan, és ezzel meggyőződve arról, hogy a lehető legpontosabb információkat kapjuk meg a szállítmánnyal kapcsolatban.
  • Takarók – ez a zongora védelmi rétege.
  • Habcsomagolás – a zongora további védelme érdekében.
  • Habszivacslapok – ezek a zongora stabilizálására és védelmére szolgálnak egy harmadik rétegként
  • Rétegelt lemez – vagy bármilyen más anyag, amely alkalmas a láda építésére a zongora körül. A doboz megépítéséhez szükség van szögekre és kalapácsra is.
  • Ragasztószalag és fólia – a párna rögzítéséhez
  • Kartondoboz – különálló alkatrészek vagy kisebb elektromos zongora csomagolására, amelyeket standard szolgáltatásokon keresztül lehet szállítani.
  • Buborékcsomagolás és egyéb párnázó anyagok – például polisztirol forgácsa vagy hab – a dobozban

Ezeket az elemeket rengetek helyről be lehet szerezni min például barkácsboltban. Az anyagok vásárlása után egy lépéssel közelebb kerülünk a szállításhoz. Tudjuk, hogy a zongora szállítása, legyen nemzetközi vagy akárcsak a város másik végébe történi, olyan feladat, amelytől sokan félnek. Ennek a finom és hangolt hangszernek több, mint 10000 különálló mozgó része lehet ezért a szállítása nem jár kockázatok nélkül. Véleményem szerint jobb erre a feladatra a legjobb, legmegbízhatóbb és lejobb áron szállító céget választani.